Marketing

Tri razloga za plaćeno reklamiranje

Plaćeno oglašavanje dovodi do legitimnih poslovnih rezultata oslobađanjem od reklamnog otpada. Ono utiče na produktivnost i efikasnost tako što se usmerava i fokusira na provereno najefikasnije metode. Platforme kojima upravljamo i na kojima Vas reklamiramo pomažu Vašem poslovnom brendu da bude prepoznatljiv i da dopre do većeg broja potencijalnih kupaca.

Šta ovo znači u praksi za Vas koji ste pokrenuli ili planirate da pokretete bilo koji posao?

Već smo napomenuli da je plaćeno reklamiranje jednostavno neophodno bilo da se bavite proizvodnjom, prodajom ili uslugama. Ili kombinacijom ovih uslužnih delatnosti. Plaćeno reklamiranje je veoma poželjno bilo da ste zubar, obućar, frizer, cvećar, automehaničar, krojač, ugostitelj, keramičar…ili što pesma kaze: pekar, lekar, apotekar… Ali zašto?

Prvo: Ono čega nema na društvenim mrežama – ne postoji! Plaćena reklama je prečica do srca potencijalnih klijenata ili saradnika. Kvalitetno kreiran sadržaj i dobro osmišljena reklama jesu glavni preduslov da neko klikne na nju, poželevši da Vas kontaktira i pokrene saradnju.

Drugo: Dobra reklamna kampanja štedi vreme i novac! Danas svako sa lakoćom može da aktivira sponzorisanu objavu na npr. Facebooku i Instagramu jer je dugme boost post dostupno i prst sam ide na njega. Ali…Uvek ima ali! Ukoliko reklamna kampanja nije dobro optimizovana da pogađa korisnike kojima su vaše usluge ili proizvodi potrebni, ona će trošiti Vaš budžet dovodeći ljude koji i nisu baš zainteresovani za saradnju. Npr. prodajete šminku u Loznici, a Facebook je do Vas doveo osobu kojoj treba automehaničar u Subotiici. Hitno! Facebook će Vam tu uslogu dovođenja do Vašeg profila naplatiti, iako niste automehaničar! Izgubićete novac a i vreme dok objasnite da niste automehaničar. Ali…Opet ali…Postoje stručnjaci koji se bave internet reklamiranjem, specijalisti za reklamiranje koji imaju čitav asortiman različitih strategija i alata kojima optimizuju Vaše reklamne kampanje i do Vašeg profila dovode ljude i korisnike kojima su zaista potrebni vaši proizvodi ili usluge. Ili oba. Zato je mnogo bitno da svako radio ono u čemu je najbolji. Lakše je. I ipak, jeftinije!
Treće: Svi se reklamiraju! Svest o značaju internet reklamiranja je i te kako razvijena. Ukoliko niste konkurentni, pitanje je kako će se Vaš posao razvijati na veoma kompetitivnom tržištu. Kao što smo rekli, svako može da boost-uje post ili pusti najjednostavniju reklamu. I mnogo njih to radi. Izazov je izdvojiti se, biti jedinstven i privući pažnju. I privući prave klijente.

Specijalisti u oblasti internet marketinga i plaćenog reklamiranja su tu da Vas posavetuju oko optimalnog budžeta koji bi bilo dobro uložiti u reklame. Oni analiziraju tržište i Vašu konkurenciju i prave adekvatni strateški pristup za svakog klijenta ponaosob. Takođe, prate rezultate i koriguju budzet kako bi maksimizirali profit Vaše kompanije.

Uspeh Vaše kompanije je imperativ našeg Internet Marketing tima. Ukoliko imate bilo kakva pitanja i nedoumice, budite slobodni da kontaktirate FD Consult i zakažete Vašu besplatnu konsultaciju. Tu smo da zajedno pravimo prave poteze i matiramo konkurenciju!