Izrada sajtova

6 Razloga zašto Vam je potreban web sajt u 2021

1. 40% potrošača ne veruje poslu bez prisustva na mreži!

Vaš web sajt je Vaša marketinška prednost  jer živimo u savremenom svetu. Srbi provedu u proseku 23+ sata na mreži svake nedelje i do šest sati dnevno na svojim ručnim uređajima. Ukoliko kompanija nema svoj web sajt, potencijalni kupci, klijenti i saradnici smatraju takvu kompaniju nepouzdanom, nedovoljno verodostojnom i opada interesovanje za poslovanje i saradnjom sa takvom kompanijom.

2. Web sajt povećava prihod i ROI (povratak investicija)

U doba digitalne transformacije nije potrebno mnogo novca za izgradnju web sajta pomoću nekih softwera kao što su WordPress.com, Joomla, Shopify, a otvara se mogućnost velikom povratku ovakve investicije. Bićete u mogućnosti da doprete do hiljade budućih kupaca na platformi optimizovanoj za pretraživače bez previše ulaganja. Omogućiće Vam da pogodite tržište veće publike za oglašavanje svojih proizvoda ili usluga. Kvalitet web sajta često utiče na odluke o inicijalnom kontaktu i samoj kupovini, nezavisno od sektora u kom se poslujete.

3. Web sajt dodaje kredibilitet preduzećima

Ako želite da pokažete svojim klijentima da ozbiljno shvatate posao, najbolje je da uložite u profesionalno odrađen web sajt. U eri u kojoj više od 50% mobilnih korisnika pregledavanjem svog pametnog telefona identifikuje novo preduzeće ili proizvod, ukoliko ne napravite dobar web sajt isti može naštetiti vašoj reputaciji.

Prema istraživanju, 75% internet korisnika preuzima ulogu sudije o organizaciji samo na osnovu dizajna njihovog web sajta. Kvalitetan i funkcionalan web sajt je kamen temeljac za vezu između kompanije kojoj je stalo do poslovne reputacije i njenih trenutnih i potencijalnih saradnika.

4. Dobra web stranica može pobediti velike brendove u rezultatima pretrage

Da li ste svesni da vam web sajt nudi pristojnu priliku da se borite sa gigantima u vašoj industriji?

Optimizacija za ispravne ključne reči poboljšaće posete vašem web sajtu i uticaće na put korisnika, koji obično počinje analizama, povratnim informacijama i pregledima koje nazivamo SEO. Jedna od mnogih mogućnosti za ugrožavanje konkurencije jeste da dobijete vodeću ulogu na listi rezultata pretraživanja. Stoga, ako ne dominirate online vidljivošću, ne dajete mogućnost kupcima da lakše dođu do vaših usluga ili proizvoda.

5. Predstavite svoje ponude i popuste

Ne može se dovoljno naglasiti da je prvi kontakt potencijalnih klijenata sa Vašim brendom upravo Vaš web sajt. Na njemu imate potpunu slobodu prilikom predstavljanja Vašeg poslovanja. Osim toga, u svojim ponudama možete prikazati ne samo proizvode i usluge, već možete uključiti i kratke video lekcije ili PDF smernice koje smatrate korisnim za klijente. Takođe imate priliku istaknuti svoje promocije, ocene i iskustva dosadašnjih klijenata, koje će ublažiti neodlučnost Vaših posetilaca ili razrešiti neke njihove nedoumice.

Pritom ovo povećava ukupno vreme koje potrošači provedu na web sajtu i može znatno uticati na njhovu odluku da izaberu baš Vašu uslugu ili proizvod.

6. Svi vaši konkurenti već imaju web sajt

Ovo može zvučati nezgodno, ali ima velikog smisla. Ne radite sami. Hiljade preduzeća sada nudi istu robu i usluge kao i vi, a većina njih već ima svoje web sajt. Ako pogledam sve tačke koje su već obrađene u ovom članku, oni su već na pozitivnom mestu. Čini se da su na tržištu vredniji poverenja, imaju određen kredibilitet u javnosti, izložili svoje proizvode/ usluge i već stekli benefite od Google pretraga.

Nemojte dozvoliti da samo zbog posedovanja web sajta budu jedan korak ispred Vas!

Kako dizajnirati i napraviti dobar web sajt?

Web sajtovi koje su napravili naši programeri nisu samo estetski, već imaju i funkciju poboljšanja konverzije posetioca naših klijenata. Mi ih zovemo “Šah Mat sajtovi” i koristimo ih kako bismo pomogli našim klijentima da uvek budu korak ispred konkurencije!

Ako je i Vama potreban lep i funkconalan web sajt koji bi Vas stavio korak ispred konkurencije –  kontaktirajte još danas FDConsult!